Puisi Bahasa Sunda

Puisi Bahasa Sunda - Bahasa Sunda merupakan bahasa khas daerah jawa barat yang saat ini sudah banyak di kenal di seluruh indonesia, bahasa sunda sering juga menjadi alat komunikasi layaknya seperti bahasa jawa yang sudah tidak asing, Nah dalam kesempatan ini saya akan share sedikit mengenai Puisi Bahasa Sunda yang masih banyak di cari orang.

Dalam Puisi Bahasa Sunda ini berisi persahabatan, puisi tentang guru dan puisi bahasa sunda yang romantis yang dapat di gunakan sebagai referensi anda dalam berpuisi, mahon maaf jug apabila ada penulisan kata yang salah.

Puisi Bahasa Sunda Tentang Ibu
Di peuting anu tiis
Kalayan berselimut kasorangan
Kuterbangun melong wiati wiati kamar kuring
Terlintas di benak sosok engkau
Anu sok marengan kuring mapag isuk-isuk
Anu sok marengan kuring ngarasakeun panasnya sinar panonpoé
Anu sok marengan kuring nyaksian bulan sarta béntang
Sarta balik nganteur kuring ka dina saré anu panjang
Kabéh éta kiwari teu bisa deui kurasakan
Alatan ayeuna ku laér ti anjeun
Mekipun sabenerna ku teu bisa
Tapi ku yakin kabéh éta baris lekasan
Ibu………..
Kuring sono kalayan senyummu
Kuring sono jeung kaasih nyaah anjeun
Kuring sono kalayan belai lembutmu
Kuring sono baris pelukmu
Ku hayang kau weruh éta
Ibu……….
Kau sok aya
Dina unggal hembusan nafasku
Dina unggal léngkah suku kuring
Dina unggal naon anu ku gapai
Alatan kau kitu hartosna dina hirup kuring

Puisi Bahasa Sunda Romantis

Waktu asa teu deui sanggup némbalan
kiwari haté teu deui ngedalkeun
Sepi anu pageuh ngakeup
sarta ngan kosong anu kutatap
Waktu rasa jadi beku
hatipun ngarasa pilu
Hasrat anu terbelenggu
kuingin kabéh berlalu
Kuring teu sanggup…
Kuring teu sanggup…
Sarta kuring teu hayang kau laér…
Dengarlah nyaah,
sora haté kuring ngagero anjeun..
Rasakanlah nyaah,
di dieu kuring mendambamu..
Ulah ingkeun kuring sorangan sarta kesepian,
Ku hayang Kau mngerti rarasaan ieu,
Alatan,,,
Ku yakin kaulah bagian ti hirup kuring…

Puisi Bahasa Sunda Tentang Guru
Manéhna saurang guru
Manéhna henteu saukur méré élmu
tapi ogé harti pangalaman hirup
Hirup anu nyérélék pikeun cai
alatan Manéhna baris ngomong
‘Bangunlah lamun kau terjatuh’
Manéhna nyaéta saurang Ayah ogé Ibu
Menyirami diri anjeun
jeung kaasih nyaah
ambéh kau tumuwuh subur
alatan Manéhna ngomong
‘Cintailah sasama anjeun manusa kawas diri anjeun sorangan’
Manéhna nyaéta inohong badag
ti beribu-ribu inohong badag dunya
Mengharumkan ngaran bangsa
tanpa lencana
sarta Manéhna ngomong
‘Bikeun ngaran anjeun pikeun maranéhanana
anu aya di jero kemelaratan’

Itulah sedikit Puisi Bahasa Sunda yang saya sajikan semoga bermanfaat dan menambah koleksi puisi anda, Puisi Patah Hati dan Pantun Cinta juga ada mungkin sebagai pelengkap anda, wasalam...

0 comments:

Poskan Komentar

◄ Newer Post Older Post ►
 

Copyright 2012 Aristyawandh Blog